29/07/2021

Ahmad Hanizam

Kebebasan Kewangan Untuk Semua!

Lagi Kisah Menarik Dana Baru Dilancarkan

Kisah kejayaan orang terkaya di dunia, Elon Musk.

Name penuh dia Elon Reeve Musk , datang dari broken family,

Budak introvert yang selalu kena buli hingga hospitalised.

Ketika umur dia 10 tahun, 39 tahun dulu, dia dah start main computer dan start belajar computer programming.

Masa umur 12 tahun, pulak, kalau budak sekarang sibuk main game, tapi dia mampu jual basic code video game dengan harga 500 USD.

Abis study di University, dia start business, dia lebih focus pada internet marketing
Dan product beliau ialah suratkhabar yang ada map, direction jalan , dan yellow pages…

Masa mula dia bukak business, dia memang berjimat cermat…

Infact, dia sendiri tak mampu nak sewa apartment, dia hanya tidur di opis dan menumpang mandi di YMCA.

Sebelum join Tesla, macam macam company dia involved termasuklah Paypall, x.com,
Tahun 2002, dia dapat duit sedebuk 165 million, ketika jual Paypall kepada Ebay…

Dan Since Tesla offer Initiial Public Offering (IPO) pada tahun 2010, Tesla stock naik secara mendadak.

Pada tahun 2020, Musk ni jadi orang no 35 terkaya di dunia. Networth dia 27 billion USD

Then meningkat jadi 150 billion US Dollar selepas dia invested 20% dan jadi ownership kat Tesla….

November 2020, Musk berjaya memotong FB co founder Mark Zuckerberg untuk berada orang no 3 paling kaya didunia…

Januari 2021, dengan networth 185 billion US Dolllar, dia potong tang corner untuk mengatasi Amazon founder, dan menjadi orang terkaya didunia….

Menarik perjalanan hidup dia,

Sekarang ni, Public Mutual ada fund baru, dengan harga 0.25 seunit, invest di company mamat Musk ni……

Dan fund ini, dikategori fund patuh syariah.

Ambil la peluang ni, kembangkan duit kita semua..

Kita nak beli saham mereka, maybe kita tak berapa nak mampu, jom kita start dulu di Public Mutual.

Nak start 150k pon boleh, jadi Mutual Gold.,
Nak start 100k, 10k or 3k pon boleh….

Diversify sikit la simpanan kita, dari Tabung Haji dan ASB or saving kita.

Boleh klik link di bawah untuk info lanjut

👇👇👇

https://wa.link/mp2hqk 

1Ibadurrahman Umar

Please follow and like us: