27/07/2021

Ahmad Hanizam

Kebebasan Kewangan Untuk Semua!

Saya cadangkan tips ini bila market turun

Malam ni saya nak bagi tip sikit,cara nak invest saham amanah. Invest sehari dua ni, dapat discount price 10 pct.

Kita tak perlu nak timing market sebab market oversea macam Hong Kong, China, Taiwan ni unpredictable.

Tapi, bila ada kejatuhan macam ni, jika ada duit i sinar, nak diversify dari Asb, dari Tabung Haji, even nak guna ep£. akaun 1.

Masa yang amat sesuai. Invest la sekarang. Biasa kalian tengok orang promote unit trust time market tinggi kan?

Sebab tunjukkan testimonial clients profit short term..Saya pula suka sangat promote time market jatuh sebegini.

Sebab beli dengan harga discount. Cuba tengok, murah gilaa..10 percent berkurangan dari harga highest.

Nanti kalian kata…kalau turun lagi camana?

Yes, chance nak turun lagi tu , maybe ada tapi chance nak naik back to harga asal, lagi ada…

Dan kalian kata balik..kalau turun tak naik naik…Mana boleh tak naik naik…..

Biasa kalau naik, double dari harga tertinggi sebelum ni…Kenapa saya pilih fund ni?

Fund ni terbaik kah?

Tak, ada lagi islamic funds lain yang baik. Tapi yang ni, senang nak dijadikan contoh.

Guna akaun 1 epx boleh invest, guna cash tunai pon boleh invest…….

Yang nak invest cash, boleh bukak online je, tak kira di mana jua kalian berada…

Kalau nak guna akaun 1, tak boleh rentas negeri..Kita guna pos je…

Yes, ambil peluang ni tuan puan. Ada duit, kita simpan…….Tapi ingat, medium to Long term ye.

Short term tak sesuai in unit trust.

Ahmad Hanizam | Unit Trust Consultant

Please follow and like us: