27/07/2021

Ahmad Hanizam

Kebebasan Kewangan Untuk Semua!

3 Alasan Popular Untuk Mengelak Dari Daftar Perlindungan Takaful

No 2 Tu Sangat Bahaya!

Sering kita mendengar kisah mengenai sesetengah orang yang mengelak daripada mendaftarkan diri mereka untuk mempunyai perlindungan takaful.

Ada alasan mereka itu munasabah, ada juga yang tidak masuk akal. Tahukah anda, bahaya sebenarnya kalau tak ada perlindungan takaful ni…

Bayangkan je, kalau anda menghadapi kecelakaan atau kematian, apa yang akan jadi kepada ahli keluarga anda? Anda nak tinggalkan mereka dengan hutang dan beban kewangan ke? TIDAK!

Ha, kami senaraikan tiga alasan popular sesetengah orang yang mengelakkan diri mereka daripada mendaftar dan mempunyai perlindungan takaful.

1) Mahal… Perlu komitmen bulanan

Ada yang beranggapan perlindungan takaful ini mahal harganya dan mereka tidak mahu untuk memberikan komitmen bayaran setiap bulan.

Ini penyelesaiannya: Jangan risau, masih ada harapan untuk semua! Masih ada pelan takaful yang mampu milik dan sesuai dengan bajet anda.

2) Tiada kesedaran… Tak nampak keperluan untuk perlindungan takaful

Ini paling bahaya. Ramai yang tidak mahu ambil peduli dengan keperluan perlindungan takaful. Mereka kurang kesedaran dan menganggap kehidupan mereka akan terus dipenuhi dengan kesenangan tanpa dugaan mendatang!

Ada juga yang malas untuk menghadiri sesi medical check-up…

3) Remeh… Malas isi borang

Lihat bagaimana pelan takaful ini memberi manfaat perlindungan yang mencukupi. Sekarang ni permohonan boleh dibuat melalui ipad sahaja. Sangat ringkas.

Nak tahu lebih lanjut mengenai pelan perlindungan yang ditawarkan, sila Hubungi saya 👇

Nama:
Hp no:
Email:

Jangan tangguh-tangguh lagi ye.

Ahmad Hanizam

AIA Life Planner

011-56598769

Please follow and like us: