Kisah Pelabur Yang Pentingkan Keluarga

Hari ni saya dapat email, waris pelabur saya dah dapat duit pampasan RM44,000.

Beliau meninggal, secara tiba tiba..

Ingat lagi dialog saya bersama client..

“Tuan, investment tuan saya pecah pada 3.

Yang satu ni…, ada takaful percuma, return tak lah aggresive sangat…

Risk level 4, dan invest majoriti kat local…

Return lebih banyak sikit la dari asb dan ep£..

Ok ke.?”

Skrip ni saya selalu gunakan dengan client yang masih ramai tanggungan,…

“Ok je, jawab mereka…

Sebenarnya, ramai je dari kita yang tak ada takaful…

Nak hibahkan kepada seseorang yang kita sayang,..

Yang ni diberi secara percuma….

Tiada masalah lapse, tiada masalah tak mampu nak bayar, or terlupa nak bayar….

Sometimes bila kita tengah senang, kita tak hargai benda percuma ni…

Tapi, bila dah kita tak ada…
Payung telah patah untuk berteduh..
Pasti anak anak, dan isteri amat hargainya…

Cerita penuh inspirasi ini saya petik daripada GAM Univest Group, Tuan Shaari Anuar

#unittrustinvestment

#univestunited

#ahmadhanizam

Kepada anda yang ingin tahu lebih lanjut tentang bagaimana melabur unit trust dan ada perlindungan takaful, boleh klik di sini.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *