Mudahnya Melabur Unit Trust

Ni salah satu fund local jika kalian minat nak invest..

Boleh guna akaun 1 epX or tunai,,,,,,
Pulangan setahun kalau kalian invested tahun lepas dalam 40 percent…

Tapi past tense takkan sama dengan future tense.

Kena ingat ayat magic ni.

Nape banyak sangat untung…?
Last part saya explain…

Dan berapa expected return?

In sha Allah , 8 % setahun , kita cuba dapat…
At least dapat lebih tinggi dari instruments pelaburan lain….

Nape saya rekomenkan fund ni.,…?

No 1……sebab
Fund ni adalah local funds,,,,,,
Local market sekarang masih rendah lagi…
Cuba tengok klse movement kat graph sebelah kanan …
Yang saya lebel no 1….

Nampak kan,….lepas election terdahulu, dropped….

Tak naik naik, the highest 1890 point…
Hari ni baru 1570 point…..
Peluang tersangat la besar…

Selain tu mereka ada invest kat oversea sikit, 1-2 each, kat China, Taiwan, Hongkong., juga Singapore..

No 2….saya rekomen sebab,,,,,
Fund ni kategori level 4.
Level 4 means kurang aggresive sangat la, untuk non risk takers…
Paling aggresive is level 5…..

No 3, tempat mereka invest kira tempat trending…
Refer pada list kat bawah sebelah kiri, saya lebel no 2.
Top Glove , demand naik ketika covid 19…
Hartalega, juga pengeluar rubber dan glove…..
Dan lain lain macam Nestle….

Ia beri impact besar sebab ianya non cylical products…
Non cylical means, products yang menjadi keperluan harian.
Tak ada, payah kita nak buat activity harian.
Glove dan Mask consider barang keperluan daily kita sekarang…

ok, berbalik kepada pulangan……..or return…
Kenapa ianya tersangat banyak….

Cuba refer pada graph, selepas april naik kan….?

Kesan dari musibah covid 19…….
Allah takkan jadikan sesuatu, dengan sia-sia.,..
Kesan covid 19, ianya terus menaik hingga hari ini….

Okla, untuk rakan-rakan nak invest tunai, kita guna online je ye…
Kalau epx, ada documents nak kena chop jari, boleh je pos satu Malaysia,,,,

Tapiii,,,,nak pesan ye,,,investment medium to long term ye…

Invest 6 bulan , nak untung banyak,,,,,bukan unit trust ye…
Unit trust medium to long term…

Min 3 tahun, kalau ikut bahasa buku standard…
Sebab market tak selalu menaik ye..
Tapi, saya keep monitor ,,,

Dan lagi satu, unit trust ni tak de contract investment…
Kalau nak ambil , boleh ambil anytime…..
Cash always a king…….

Tak perlu nak cari pembeli, nak kena bayar legal fee bagai…

Nak jual, jual je……..Takde charge dikenakan untuk menjual….

Boleh pm saya untuk maklumat lanjut.

Ahmad Hanizam
Unit Trust Consultant

Boleh klik ke link ini untuk info lanjut http://ahmadhanizam.wassap.my/

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *