29/07/2021

Ahmad Hanizam

Kebebasan Kewangan Untuk Semua!

Kisah Pelabur Yang Degil

Shaari Anuar

Kisah pelabur yang degil..

4 bulan lalu, orang kata

Jangan invest unit trust, ekonomi kita teruk….

Jangan invest unit trust, war trade US China tengah memuncak, dan akan berpanjangan..

Jangan Invest Unit Trust, semua yang invest dah rugi.

Jangan invest unit trust, semua agent tak boleh dipercayai..

Ramai unit trust consultant yang down masa ni…

Yang fragile, …

Terus menyorok di dalam gua, cari business lain. ,

Yang kuat akan terus melangkah menempuhi reality….

Dan balik cerita ni…

Rakan kita ni mula invest, walopon orang kata dunia nak kiamat..

Pelaburan pertama hampir 48k..

Dan Akhir bulan lepas dia invest lagi 34k..

Dua dua guna akaun 1 wang persaraan…..

Result, untung dah 9.3 percent..
Walaupon second investment baru 20 hari….

Sebab kami ada varieties, local tak bagus, kami cari China, China tak bagus kami cari US.

Kami focus yang islamic.

Saya pasti cerita fakta sebegini, tak diminati..
Sebab, people lebih suka cerita yang negative ..

Okla dah abis cerita duit malam malam ni, abang nak sambung tengok episode Money Heist season 3 kat Netflix, dah berbulan tengok, tak abis abis lagi 😥

Shaari Anuar II..

Buat anda yang ingin tahu lebih lanjut, boleh klik di sini.

Please follow and like us: